Ekonomirilindjaere.press

Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Sektori i minierave në gjendje të rëndë
Zogaj: Oda e Afarizmit e përkrah taksën.-Piraj: Taksa të vazhdojë për shkak të gjendjes politike Loading… Zogaj: Oda e Afarizmit e përkrah taksën.-Piraj: Taksa të vazhdojë për shkak të gjendjes politike Sektori minierave dhe mineraleve në Kosovë po përballet me probleme të shumta në  të bërit biznes për shkak të disa udhëzimeve administrative që nuk janë në përputhje me Ligjin për Minierat dhe Mineralet. Anëtari i Bordit të Odës së Afarizmit të Kosovës Hysni Zogaj tha se problemet…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Rritet shkalla e papunësisë në Kosovë
Papunësia më e theksuar është te femrat Loading… Papunësia më e theksuar është te femrat Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar rezultatet e Anketës së Fuqisë Punëtore (AFP), për tremujorin e katërt të vitit 2018. Anketa ka pasur shtrirje në 600 qarqe regjistruese në tërë territorin e vendit, ku janë anketuar 3 488 ekonomi familjare, të përzgjedhura sipas metodës së rastit, nga korniza e Regjistrimit të Popullsisë, Ekonomive…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Lluka i përgjigjet Bordit të Telekomit
“Bordi të merret me menaxhimin e ndërrmarjes dhe jo me politikë” Loading… “Bordi të merret me menaxhimin e ndërrmarjes dhe jo me politikë” Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valrdin Lluka ka reaguar ndaj deklaratës së sotme të Bordit të Telekomit të Kosovës  se ministri Lluka nuk ka bashkëpunuar me ta. Lluka ka thënë që Bordi duhet të merret me menaxhimin e ndërmarrjes e jo të merret me politikë. “Bordi i ndërmarrjes publike…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Bordi i drejtorëve të Telekomit reagon ndaj deklaratave të ministrit Lluka
Sipas Bordit të drejtorëve të Telekomit, ministri Lluka nuk ka bashkëpunuar me ta Loading… Sipas Bordit të drejtorëve të Telekomit, ministri Lluka nuk ka bashkëpunuar me ta Bordi i Drejtorëve të Telekomit të Kosovës përmes një deklarate publike ka reaguar ndaj deklaratave publike të ministrit të Zhvillimit Ekonomik, Vladrin Lluka rreth nepotizmit në PTK. Bordi i drejtorëve të Telekomit bën të ditur se deklaratat politike të ministrit të MZHE, Valdrin…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
OAK përkrah taksën ndaj Serbisë, prodhimet vendore u rritën 30 përqind
Vendosja e flamujve ka ndikuar pozitivisht tek bizneset Loading… Vendosja e flamujve ka ndikuar pozitivisht tek bizneset Oda e Afarizmit të Kosovës(OAK), organizoi konferencë për media, lidhur me Udhëzimet Administrative, të cilat janë në mospërputhje me Ligjin për Minierat dhe Mineralet si dhe efektet e taksës 100%. Hysni Zogaj, anëtar i Bordit të Odës së Afarizmit të Kosovës, theksoi se sektori i minierave dhe mineraleve ka probleme të shumta në…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
“Kosova në një treg të madh të të bërit biznes”
Sipas Ilir Ibrahimit,  Oda Amerikane ka ngritur shumë çështje sa i përket sektorit privat në Kosovë Loading… Sipas Ilir Ibrahimit,  Oda Amerikane ka ngritur shumë çështje sa i përket sektorit privat në Kosovë Tregtia e lirë me vendet anëtare të Bashkimit Evropian e mundësuar përmes Marrëveshjes së Stabilim-Asociimit ka rezultuar në një klimë më të favorshme të të bërit biznes në përgjithësi dhe ka ekspozuar Kosovën në një treg të…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Taksa nuk largon mallërat serbe nga tregu    
Shahini: Kontrabanda vazhdon të jetë prezentë .- Stavileci: Nuk ka rritje të tentimit të kontrabandave                                                                                        Loading… Shahini: Kontrabanda vazhdon të jetë prezentë .- Stavileci: Nuk ka rritje të tentimit të kontrabandave                                                                                        Edhe pas vendosjes së taksës 100% ndaj mallrave nga Serbia dhe Bosnje Hercegovina, aktualisht, në tregun kosovar mund të gjenden të gjitha mallrat, përfshirë edhe ato nga këto dy vend, edhe pse importi nga to, tashmë është ndërprerë në…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Debate: MSA-ja dhe konkurrenca
Pula: Rezultatet nuk janë të kënaqshme.-Prestreshi: Kemi gjetur një katrahurë të tregjeve të ndryshme Loading… Pula: Rezultatet nuk janë të kënaqshme.-Prestreshi: Kemi gjetur një katrahurë të tregjeve të ndryshme Grupi për Studime Juridike dhe Politike publikoi raportin për  shkallën e përmbushjes së prioriteteve në fushën e konkurrencës. Ky grup u rekomandon institucioneve të tregojnë përkushtim më të madh në përmbushjen e Agjendës për Reforma Evropiane dhe Planit Kombëtar për Zbatimin…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Madison: SHBA ka nevojë udhëheqje serioze në Qeveri, gjyqësor dhe Kuvend
“SHBA i bëjnë këto investime në Kosovë me shpresën se Kosova do të mbetet një partner për paqen” Loading… “SHBA i bëjnë këto investime në Kosovë me shpresën se Kosova do të mbetet një partner për paqen” Ndihmës-sekretarja e Shtetit për Çështje Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe Zbatimin e Ligjit, Kirsten D. Madison sot deklaroi se dështimi në adresimin e korrupsionit do të minojë përfundimisht edhe ligjet e shkruara më së…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Kosnett: Kosova arrin sukses kur udhëheqin gratë
“Diskriminimi në baza gjinore dekurajon gruan në Kosovë” Loading… “Diskriminimi në baza gjinore dekurajon gruan në Kosovë” Me 18% të grave në fuqi punëtore, Kosova ka pjesëmarrjen e ulët të grave në punë. Kështu u tha sot në ceremoninë e përmbylljes së projektit të KUSA-s “Eliminimi i barrierave për mundësi të barabarta”, ku u diskutua për rëndësinë e rolit të gruas në pozita vendimmarrëse dhe punësimin e grave, duke i…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Verërat e Kosovës promovohen në Gjermani
Kosova promovon verërat në Panairin “ProWein 2019” Loading… Kosova promovon verërat në Panairin “ProWein 2019” Sekretari i përgjithshëm i Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Kapllan Halimi dhe drejtori i Departamentit të Vreshtarisë dhe Verëtarisë, Bekim Hoxha, po marrin pjesë në Panairin Ndërkombëtar të verës “ProWein 2019”, i cili është duke u mbajtur në Dusseldorf të Gjermanisë. Në këtë panair, produktet e tyre janë duke i promovuar edhe bodrumet…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Implementimi i objektivave të MSA-së në fushën e konkurrencës në Kosovë
Autoriteti i Konkurrencës gjatë vitit 2018 ka rekrutuar katër zyrtarë në departamentin e mbikëqyrjes së tregut Loading… Autoriteti i Konkurrencës gjatë vitit 2018 ka rekrutuar katër zyrtarë në departamentin e mbikëqyrjes së tregut Grupi për Studime Juridike dhe Politike rekomandon institucionet në Kosovë të tregojnë një përkushtim më të lartë drejt përmbushjes së të gjitha masave të parapara në Agjendën për Reforma Evropiane dhe Planit Kombëtar për Zbatimin e Marrëveshjes…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Haradinaj thotë se mund të ketë pasur ndikim në punësimin e kunatës në PTK
“Ndikim mund të kem pas indirekt…” Loading… “Ndikim mund të kem pas indirekt…” Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj thotë të mos ketë qenë në dijeni se kunata e tij Vesa Haradinaj është punësuar në Telekomin e Kosovës si zëvendësdrejtoreshë e Financave. Megjithatë ai nuk e mohon ndikimin indirekt të punësimit të saj duke qenë se janë në qeverisje. Madje Haradinaj ankohet se kuadro të AAK-së nuk kanë mundur të punësohen…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Komuna e Prishtinës nuk di ose s’do të shpenzojë buxhetin!
Vetëm 43% të buxhetit për shpenzime kapitale e realizoi Komuna e Prishtinës Loading… Vetëm 43% të buxhetit për shpenzime kapitale e realizoi Komuna e Prishtinës Inicitiva për Progres e cila e monitoron punën e Komunës së Prishtinës ka hedhur kritika të shumta ndaj pushtetit komunal për mos shfrytëzimin e mjeteve buxhetore në dobi të qytetarëve. Hulumtuesi i kësaj iniciative, Qëndrim Arifi thotë se në vitin që lamë pas, investimet kapitale…
Ekonomi Lajmet Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Maqedoni, qarkullimi i industrisë shënon rritje në tregjet e huaja, rënie në atë vendor
Qarkullimi i industrisë, në janar të vitit 2019, krahasuar me janarin e vitit 2018, shënon rritje prej 6,9 përqind, njoftoi Enti Shtetëror për Statistikë. Sipas grupeve kryesore industriale, qarkullimi i përgjithshëm në industri në janar të vitit 2019, krahasuar me janarin e vitit 2018, shënoi rritje te produktet kapitale për 24,4 përqind dhe produkte afatgjata për konsum më të gjerë për 9,6 përqind, përderisa rënie shënon te produktet e ndërmjetme,…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Lluka: I vetmi shpëtim i Telekomit është privatizimi
I ftuar në emisionin “Argument Plus” ishte ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka Loading… I ftuar në emisionin “Argument Plus” ishte ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka Siç tashmë e dimë, gjendja e Telekomit të Kosovës nuk është aspak e kënaqshme, e këtë e deklaron edhe ministri Lluka. Sipas tij i vetmi shpëtim i Telekomit është privatizimi, dhe asnjë formë tjetër, shkruan rtv21.tv. Numri i punëtorëve, përgjegjësia që ka Telekomi,…
Ekonomi Lajmet Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Përfundon afati për blerjen e duhanit në Maqedoni
Me mbylljen e pikave të shitjes në vend, sot përfundon blerja zyrtare e korrjes së duhanit të vitit të kaluar. Sipas drejtorit të Inspektoratit Shtetëror Bujqësor, Bllagoj Indov, blerja ka shkuar pa probleme dhe janë blerë 25.250 ton duhan me një çmim mesatar prej 21.424 denarë për kilogram. “Blerja ka kaluar në mënyrë të rregullt, pa probleme dhe me kënaqësi të kultivuesve të duhanit. Nëntë blerësit në vend sot mbyllën…
Ekonomi Lajmet Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Angjushev: Me sistemin e ri në mënyrë transparente do të shfrytëzohen mjetet buxhetore për zhvillim rural
Qeveria dhe Ministria e Vetëqeverisjes Lokale po punojnë për vënien në funksion të një sistemi i cili do të siguron që në mënyrë transparente të shfrytëzohen mjeteve buxhetore për zhvillim rural, tha sot zv. kryeministri për Çështje Ekonomike, Koço Angjushev. Ai tha se duhet të mësojmë nga gabimet e bëra dhe mjetet të mos jepen për projektet joproduktive dhe joefikase siç është rasti me projektin “Shkupi 2014”. “Të gjithë jemi…
Ekonomi Lajmet Lajmet Nderkombëtare Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
Sa (nuk) ju besojmë bankave?
Balija: 14 mijë e 500 ankesa për banka, institucione mikrofinanciare dhe jo bankare Loading… Balija: 14 mijë e 500 ankesa për banka, institucione mikrofinanciare dhe jo bankare Mbi 50 %  janë rritur ankesat ndaj bankave komerciale për shtrenjtimin e tarifave për shërbimet bankare. Kështu u tha  në diskutimin rreth rolit të Bankës Qendrore të Kosovës në fushën e Mbrojtjes së Konsumatorit./21Media                  …
Ekonomi Lajmet Lajmet Rajonale Lajmet Vendore Politikë
“Evropa Sh.A” i bashkangjitet nismës për orar të shkurtuar për prindërit e rinj në Maqedoni
Kompania e Maqedonisë, “Evropa SH.A” me një njoftim dërguar Telegrafit në Maqedoni, thotë se me kënaqësi do të pranonte iniciativën për sigurimin e kushteve sa ma të mira për të punësuarit të cilët janë bërë prindër. Pra, kjo kompani thotë se do të vazhdohet edhe për tre muaj që të punësuarit të punojnë me orar të shkurtuar edhe pasi të kthehen nga pushimi i detyruar ligjor për gratë e posalindura.…