Lajmet Lajmet Vendore Politikë

Fotografitë në Instagramin tuaj thonë më shumë gjëra që ju si mendoni

18:00, 13 Dhjetor 2018

Rreth 500 milionë njerëz në botë përdorin rrjetin social Instagram

Ky rrjet social është një album digjital i fotografive.

Tani Instagrami përdoret për promovim dhe për shitje, po ashtu fotografitë e publikuara aty munden të thonë shumë më shumë se sa mendoni ju.

Shkencëtarët nga Universieti  Sungkyunkëan, analizuan profilin e 179 njerëzve në Instagram, diku rreth 25 mijë fotografi.

Studimi ishte i fokusuar në ngjyrën e fotografisë pasi që konsiderohet si elementi më i rëndësishëm.

Ata dolën në përfundim se njerëzit që janë në lidhje postojnë fotografi që janë ndritshme.

Element tjetër është edhe mënyra e shfaqjes suaj aty personat që qeshin në fotografi duken më të moshuar, ndërsa personat të cilët dalin serioz në fotografi duken më të rinj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *