gjermanirilindjaere.press

Bota Lajmet Media Politikë
Pas protestave Gjermania rrit pagat për punonjësit e sektoreve publike
Gjermania vendosi të rrisë me 8%  rrogat për disa kategori punonjësish të sektoreve publike duke filluar nga mjekët, zjarrëfikësit, infermierët dhe mësuesit në 15 lande të Gjermanisë . Vendimi u mor pas protestave të shumta, dhe do t’u sigurojë rreth 2,3 milionë punonjësve të shërbimeve publike të paktën 240 euro më shumë në muaj. Marrëveshja u arrit para se të niste greva e paralajmëruar e edukatoreve të kopshteve, mësuesëve në shkolla dhe punonjësve të azileve.…
Bota Lajmet Media Politikë
Pas protestave Gjermania rrit pagat për punonjësit e sektoreve publike
Gjermania vendosi të rrisë me 8%  rrogat për disa kategori punonjësish të sektoreve publike duke filluar nga mjekët, zjarrëfikësit, infermierët dhe mësuesit në 15 lande të Gjermanisë . Vendimi u mor pas protestave të shumta, dhe do t’u sigurojë rreth 2,3 milionë punonjësve të shërbimeve publike të paktën 240 euro më shumë në muaj. Marrëveshja u arrit para se të niste greva e paralajmëruar e edukatoreve të kopshteve, mësuesëve në shkolla dhe punonjësve të azileve.…
Bota Lajmet Media Politikë
Pas protestave Gjermania rrit pagat për punonjësit e sektoreve publike
Gjermania vendosi të rrisë me 8%  rrogat për disa kategori punonjësish të sektoreve publike duke filluar nga mjekët, zjarrëfikësit, infermierët dhe mësuesit në 15 lande të Gjermanisë . Vendimi u mor pas protestave të shumta, dhe do t’u sigurojë rreth 2,3 milionë punonjësve të shërbimeve publike të paktën 240 euro më shumë në muaj. Marrëveshja u arrit para se të niste greva e paralajmëruar e edukatoreve të kopshteve, mësuesëve në shkolla dhe punonjësve të azileve.…
Bota Lajmet Media Politikë
Pas protestave Gjermania rrit pagat për punonjësit e sektoreve publike
Gjermania vendosi të rrisë me 8%  rrogat për disa kategori punonjësish të sektoreve publike duke filluar nga mjekët, zjarrëfikësit, infermierët dhe mësuesit në 15 lande të Gjermanisë . Vendimi u mor pas protestave të shumta, dhe do t’u sigurojë rreth 2,3 milionë punonjësve të shërbimeve publike të paktën 240 euro më shumë në muaj. Marrëveshja u arrit para se të niste greva e paralajmëruar e edukatoreve të kopshteve, mësuesëve në shkolla dhe punonjësve të azileve.…
Bota Lajmet Media Politikë
Pas protestave Gjermania rrit pagat për punonjësit e sektoreve publike
Gjermania vendosi të rrisë me 8%  rrogat për disa kategori punonjësish të sektoreve publike duke filluar nga mjekët, zjarrëfikësit, infermierët dhe mësuesit në 15 lande të Gjermanisë . Vendimi u mor pas protestave të shumta, dhe do t’u sigurojë rreth 2,3 milionë punonjësve të shërbimeve publike të paktën 240 euro më shumë në muaj. Marrëveshja u arrit para se të niste greva e paralajmëruar e edukatoreve të kopshteve, mësuesëve në shkolla dhe punonjësve të azileve.…
Bota Lajmet Media Politikë
Pas protestave Gjermania rrit pagat për punonjësit e sektoreve publike
Gjermania vendosi të rrisë me 8%  rrogat për disa kategori punonjësish të sektoreve publike duke filluar nga mjekët, zjarrëfikësit, infermierët dhe mësuesit në 15 lande të Gjermanisë . Vendimi u mor pas protestave të shumta, dhe do t’u sigurojë rreth 2,3 milionë punonjësve të shërbimeve publike të paktën 240 euro më shumë në muaj. Marrëveshja u arrit para se të niste greva e paralajmëruar e edukatoreve të kopshteve, mësuesëve në shkolla dhe punonjësve të azileve.…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Pesë të vdekur nga zjarri, 4 prej tyre fëmijë
Pesë persona, mes tyre katër fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e një zjarri që ra në shtëpinë e tyre në qytetin jugor, të Nurembergut. Zjarrfikësit i thanë agjencisë së lajmeve “DPA” se morën një telefonatë emergjente në orën 3 të mëngjesit dhe kur arritën në shtëpi, gjysma e katit të parë ishte e “pushtuar” plotësisht nga flakët. Katër të rritur ishin në gjendje të largoheshin nga ndërtesa e djegur…
Bota Lajmet Media Politikë
Gjermania kërkon 30 mijë infermierë  
Gjermania ka 30 mijë vende të lira pune për infermierë. Kësahtu është raportuar sot në nujë kronikë të transmetuar nga DW, që bën me dije se pavarësisht projekteve të ndërmarra nga qeveria për të ardhurit nga vende e treta, Gjermania ende nuk ka arritur të plotësojë nevojat për infermierë të kualifikuar. Por sikurse bëhej me dije në kornikë, kjo kërkesë i ka hapur rrugën shumë abuzimeve. I tillë është rasti…