-Shëndetirilindjaere.press

Lajmet Media Politikë
44 fëmijë të shtruar në QSUT nga fruthi, ja çfarë vërejnë mjekët
Pavarsisht se me rritjen e temperaturave numri i personave të prekur nga fruthi ka rënë, mjekët vërejnë se fëmijët paraqiten ne spital në gjendje të rëndë. Në vetëm dy muaj e gjysmë për shkak të komplikacioneve të sëmundjes, në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” në Tiranë janë shtruar 44 fëmijë. Mjekët vërejnë me shqetësim se prindërit i drejtohen mjekut vetëm kur gjendja e fëmijës është rënduar, teksa tregojnë se në gjendje më të…
Lajmet Media Politikë
I pjekur 18 vjeç? Studimi i fundit tregon një moshë tjetër
Të quhesh i rritur sipas një studimi të ri nuk përkon më moshën 18-vjeç, por pjekuria arrihet në moshën 30-vjeçare. Tashmë duket se mund të keni një arsye për të shpjeguar se përse nuk po silleni si të rritur në moshën 20-vjeçare. Sipas kërkuesve që merren me studimin e trurit nuk arrihet pjekuria para moshës 30 vjeç. Shkenctarët janë shprehur se truri dhe sistemi nervor përcaktojnë se kur arrihet niveli…
Lajmet Media Politikë
Si ndikon mënyra sesi flemë në plakjen e lëkurës?
Për një shëndet të mirë si në pamje ashtu edhe në brendësi jemi fokusuar më tepër në orët e gjumit. Sipas mjekëve nëse flemë 8 orë të plota  atëherë kjo është diçka e mirë që ndikon në shëndetin tonë. Por sipas një kërkimi të publikuar nga “Times of India” duket gjithashtu t’i kushtojmë mjaft rëndësi edhe mënyrës sesi flemë për të mos patur probleme me lëkurën aknet dhe rrudhat. Mënyra…
Lajmet Media Politikë
Diagnoza e rrallë neurologjike trajtohet për herë të parë në Shqipëri
Problemet neurologjike janë një trend në rritje në vendin tonë, ndërsa prekin dhe të rinjtë. Në spitalin Hygeia është trajtuar një rast me “Encefalit autoimun anti-NMDAR”, shenjat klinike të të cilit përfshijnë konfuzion, halucinacione, çrregullime të memories. 24-vjeçarja përfundoi me sukses gjithë terapinë intensive dhe pas përmirësimit ka lënë spitalin. Encefalitet autoimmune në vetvete nuk janë patologji të rralla, veçanërisht të fëmijët, por për sa i përket pacientes 24-vjeçare, ajo…
Lajmet Media Politikë
Lajm i mirë për gjumashët, 1 orë më shumë gjumë ndikon në shëndet
Ndonëse për shkak të fluksit të ditës  një orë gjumë në mesditë mund të duket luks, në fakt studimet tregojnë se përmirëson mjaft shëndetin. Sipas kërkuesve specifikisht një orë gjumë në drekë ndikon në uljen e presionit të gjakut. Pasi të zgjoheni do të jeni plot energji pozitie dhe gjithashtu do të ndiheni mjaft mirë. “Bazuar në gjetjet tona, nëse dikush ka luksin që të bëjë një sy gjumë gjatë…
Lajmet Media Politikë
Lajm i mirë për gjumashët, 1 orë më shumë gjumë ndikon në shëndet
Ndonëse për shkak të fluksit të ditës  një orë gjumë në mesditë mund të duket luks, në fakt studimet tregojnë se përmirëson mjaft shëndetin. Sipas kërkuesve specifikisht një orë gjumë në drekë ndikon në uljen e presionit të gjakut. Pasi të zgjoheni do të jeni plot energji pozitie dhe gjithashtu do të ndiheni mjaft mirë. “Bazuar në gjetjet tona, nëse dikush ka luksin që të bëjë një sy gjumë gjatë…
Lajmet Media Politikë
Lajm i mirë për gjumashët, 1 orë më shumë gjumë ndikon në shëndet
Ndonëse për shkak të fluksit të ditës  një orë gjumë në mesditë mund të duket luks, në fakt studimet tregojnë se përmirëson mjaft shëndetin. Sipas kërkuesve specifikisht një orë gjumë në drekë ndikon në uljen e presionit të gjakut. Pasi të zgjoheni do të jeni plot energji pozitie dhe gjithashtu do të ndiheni mjaft mirë. “Bazuar në gjetjet tona, nëse dikush ka luksin që të bëjë një sy gjumë gjatë…
Lajmet Media Politikë
Lajm i mirë për gjumashët, 1 orë më shumë gjumë ndikon në shëndet
Ndonëse për shkak të fluksit të ditës  një orë gjumë në mesditë mund të duket luks, në fakt studimet tregojnë se përmirëson mjaft shëndetin. Sipas kërkuesve specifikisht një orë gjumë në drekë ndikon në uljen e presionit të gjakut. Pasi të zgjoheni do të jeni plot energji pozitie dhe gjithashtu do të ndiheni mjaft mirë. “Bazuar në gjetjet tona, nëse dikush ka luksin që të bëjë një sy gjumë gjatë…
Lajmet Media Politikë
Lajm i mirë për gjumashët, 1 orë më shumë gjumë ndikon në shëndet
Ndonëse për shkak të fluksit të ditës  një orë gjumë në mesditë mund të duket luks, në fakt studimet tregojnë se përmirëson mjaft shëndetin. Sipas kërkuesve specifikisht një orë gjumë në drekë ndikon në uljen e presionit të gjakut. Pasi të zgjoheni do të jeni plot energji pozitie dhe gjithashtu do të ndiheni mjaft mirë. “Bazuar në gjetjet tona, nëse dikush ka luksin që të bëjë një sy gjumë gjatë…
Lajmet Media Politikë
Lajm i mirë për gjumashët, 1 orë më shumë gjumë ndikon në shëndet
Ndonëse për shkak të fluksit të ditës  një orë gjumë në mesditë mund të duket luks, në fakt studimet tregojnë se përmirëson mjaft shëndetin. Sipas kërkuesve specifikisht një orë gjumë në drekë ndikon në uljen e presionit të gjakut. Pasi të zgjoheni do të jeni plot energji pozitie dhe gjithashtu do të ndiheni mjaft mirë. “Bazuar në gjetjet tona, nëse dikush ka luksin që të bëjë një sy gjumë gjatë…
Lajmet Media Politikë
Lajm i mirë për gjumashët, 1 orë më shumë gjumë ndikon në shëndet
Ndonëse për shkak të fluksit të ditës  një orë gjumë në mesditë mund të duket luks, në fakt studimet tregojnë se përmirëson mjaft shëndetin. Sipas kërkuesve specifikisht një orë gjumë në drekë ndikon në uljen e presionit të gjakut. Pasi të zgjoheni do të jeni plot energji pozitie dhe gjithashtu do të ndiheni mjaft mirë. “Bazuar në gjetjet tona, nëse dikush ka luksin që të bëjë një sy gjumë gjatë…
Lajmet Media Politikë
Lajm i mirë për gjumashët, 1 orë më shumë gjumë ndikon në shëndet
Ndonëse për shkak të fluksit të ditës  një orë gjumë në mesditë mund të duket luks, në fakt studimet tregojnë se përmirëson mjaft shëndetin. Sipas kërkuesve specifikisht një orë gjumë në drekë ndikon në uljen e presionit të gjakut. Pasi të zgjoheni do të jeni plot energji pozitie dhe gjithashtu do të ndiheni mjaft mirë. “Bazuar në gjetjet tona, nëse dikush ka luksin që të bëjë një sy gjumë gjatë…
Lajmet Media Politikë
Lajm i mirë për gjumashët, 1 orë më shumë gjumë ndikon në shëndet
Ndonëse për shkak të fluksit të ditës  një orë gjumë në mesditë mund të duket luks, në fakt studimet tregojnë se përmirëson mjaft shëndetin. Sipas kërkuesve specifikisht një orë gjumë në drekë ndikon në uljen e presionit të gjakut. Pasi të zgjoheni do të jeni plot energji pozitie dhe gjithashtu do të ndiheni mjaft mirë. “Bazuar në gjetjet tona, nëse dikush ka luksin që të bëjë një sy gjumë gjatë…
Lajmet Media Politikë
Lajm i mirë për gjumashët, 1 orë më shumë gjumë ndikon në shëndet
Ndonëse për shkak të fluksit të ditës  një orë gjumë në mesditë mund të duket luks, në fakt studimet tregojnë se përmirëson mjaft shëndetin. Sipas kërkuesve specifikisht një orë gjumë në drekë ndikon në uljen e presionit të gjakut. Pasi të zgjoheni do të jeni plot energji pozitie dhe gjithashtu do të ndiheni mjaft mirë. “Bazuar në gjetjet tona, nëse dikush ka luksin që të bëjë një sy gjumë gjatë…
Lajmet Media Politikë
Si mund ta përdorim mjaltin
Mjalti i mirë është konsideruar si një shërues për dhimbjet e fytit dhe kollën. Një studim në vitin 2007 zbuloi se prindërit përdornin mjaltin për kollën e natës së fëmijëve të tyre dhe dhimbjet e fytit.Këto rezultate u miratuan sërish nga një studim i vitit 2016, që zbuloi se mjalti mund të jetë më i mirë se “çdo trajtim tjetër” për lehtësimin e kollës. Gjithashtu mjalti ka veti antibakteriale natyrore…
Lajmet Media Politikë
Si mund ta përdorim mjaltin
Mjalti i mirë është konsideruar si një shërues për dhimbjet e fytit dhe kollën. Një studim në vitin 2007 zbuloi se prindërit përdornin mjaltin për kollën e natës së fëmijëve të tyre dhe dhimbjet e fytit.Këto rezultate u miratuan sërish nga një studim i vitit 2016, që zbuloi se mjalti mund të jetë më i mirë se “çdo trajtim tjetër” për lehtësimin e kollës. Gjithashtu mjalti ka veti antibakteriale natyrore…
Lajmet Media Politikë
Si mund ta përdorim mjaltin
Mjalti i mirë është konsideruar si një shërues për dhimbjet e fytit dhe kollën. Një studim në vitin 2007 zbuloi se prindërit përdornin mjaltin për kollën e natës së fëmijëve të tyre dhe dhimbjet e fytit.Këto rezultate u miratuan sërish nga një studim i vitit 2016, që zbuloi se mjalti mund të jetë më i mirë se “çdo trajtim tjetër” për lehtësimin e kollës. Gjithashtu mjalti ka veti antibakteriale natyrore…
Lajmet Media Politikë
Si mund ta përdorim mjaltin
Mjalti i mirë është konsideruar si një shërues për dhimbjet e fytit dhe kollën. Një studim në vitin 2007 zbuloi se prindërit përdornin mjaltin për kollën e natës së fëmijëve të tyre dhe dhimbjet e fytit.Këto rezultate u miratuan sërish nga një studim i vitit 2016, që zbuloi se mjalti mund të jetë më i mirë se “çdo trajtim tjetër” për lehtësimin e kollës. Gjithashtu mjalti ka veti antibakteriale natyrore…
Lajmet Media Politikë
Nga se vdesin njerëzit, ja cilat janë shkaqet kryesore
Në botë sot njerzit jetojnë më gjatë, dhe jetëgjatësia mesatare globale është rritur ndjeshëm, pasi në vitin 2017  kishte arritur deri në 71 vjeç. Por gjithsesi brenda po atij viti kanë ndërruar jetë 56 milion njerëz. Cilat janë shkaqet më të mëdha të vdekjes në rang global? Vrasësi kryesor janë sëmundjet kardiovaskulare, të cilat ndikojnë në zemër dhe arterie dhe prekin kryesisht moshën e dytë apo të tretë. Në vend…
Lajmet Media Politikë
Nga se vdesin njerëzit, ja cilat janë shkaqet kryesore
Në botë sot njerzit jetojnë më gjatë, dhe jetëgjatësia mesatare globale është rritur ndjeshëm, pasi në vitin 2017  kishte arritur deri në 71 vjeç. Por gjithsesi brenda po atij viti kanë ndërruar jetë 56 milion njerëz. Cilat janë shkaqet më të mëdha të vdekjes në rang global? Vrasësi kryesor janë sëmundjet kardiovaskulare, të cilat ndikojnë në zemër dhe arterie dhe prekin kryesisht moshën e dytë apo të tretë. Në vend…