shqiperiarilindjaere.press

Lajmet Media Politikë
Shqipëria me nënat më të reja të Europës
Sipas një publikimi të fundit nga Eurostat, gratë shqiptare janë nënat më të reja të Europës.  Mosha mesatare e nënave për herë të parë në Shqipëri është 26.1 vjeç, më të rejat në Europë së bashku me Bullgarinë. Mosha mesatare më e ulët u shënua në Bullgari, njësoj si në Shqipëri, e ndjekur nga Rumania me 26.5 vjeç, Letonia 27.1 vjeç, Lituania 27.5 vjeç. Në kontrast, mosha mesatare e nënave…
Lajmet Media Politikë
Rama në “Porta a Porta”: Nuk është revoltuar populli, por politika
Kryeministri Edi Rama ka qenë mbrëmë i ftuar në emisionin “Porta a Porta” në Rai Uno me gazetarin Bruno Vespa. Rama foli për marrëdhëniet mes dy vendeve, duke thënë se ndryshe nga vitet ’90 kur shqiptarët çonin dëshpërim në Itali, tani ka një marrëdhënie ekonomike solide, që kalon 2,6 miliardë eurot në vit. “Italianët e parë nga ne, duken vetëm si shqiptarë të veshur me Versace”, tha Rama. Por Bruno…
Lajmet Media Politikë
Rama në “Porta a Porta”: Nuk është revoltuar populli, por politika
Kryeministri Edi Rama ka qenë mbrëmë i ftuar në emisionin “Porta a Porta” në Rai Uno me gazetarin Bruno Vespa. Rama foli për marrëdhëniet mes dy vendeve, duke thënë se ndryshe nga vitet ’90 kur shqiptarët çonin dëshpërim në Itali, tani ka një marrëdhënie ekonomike solide, që kalon 2,6 miliardë eurot në vit. “Italianët e parë nga ne, duken vetëm si shqiptarë të veshur me Versace”, tha Rama. Por Bruno…
Lajmet Media Politikë
Rama në “Porta a Porta”: Nuk është revoltuar populli, por politika
Kryeministri Edi Rama ka qenë mbrëmë i ftuar në emisionin “Porta a Porta” në Rai Uno me gazetarin Bruno Vespa. Rama foli për marrëdhëniet mes dy vendeve, duke thënë se ndryshe nga vitet ’90 kur shqiptarët çonin dëshpërim në Itali, tani ka një marrëdhënie ekonomike solide, që kalon 2,6 miliardë eurot në vit. “Italianët e parë nga ne, duken vetëm si shqiptarë të veshur me Versace”, tha Rama. Por Bruno…
Lajmet Media Politikë
Rama në “Porta a Porta”: Nuk është revoltuar populli, por politika
Kryeministri Edi Rama ka qenë mbrëmë i ftuar në emisionin “Porta a Porta” në Rai Uno me gazetarin Bruno Vespa. Rama foli për marrëdhëniet mes dy vendeve, duke thënë se ndryshe nga vitet ’90 kur shqiptarët çonin dëshpërim në Itali, tani ka një marrëdhënie ekonomike solide, që kalon 2,6 miliardë eurot në vit. “Italianët e parë nga ne, duken vetëm si shqiptarë të veshur me Versace”, tha Rama. Por Bruno…
Lajmet Media Politikë
Rama në “Porta a Porta”: Nuk është revoltuar populli, por politika
Kryeministri Edi Rama ka qenë mbrëmë i ftuar në emisionin “Porta a Porta” në Rai Uno me gazetarin Bruno Vespa. Rama foli për marrëdhëniet mes dy vendeve, duke thënë se ndryshe nga vitet ’90 kur shqiptarët çonin dëshpërim në Itali, tani ka një marrëdhënie ekonomike solide, që kalon 2,6 miliardë eurot në vit. “Italianët e parë nga ne, duken vetëm si shqiptarë të veshur me Versace”, tha Rama. Por Bruno…
Lajmet Media Politikë
Rama në “Porta a Porta”: Nuk është revoltuar populli, por politika
Kryeministri Edi Rama ka qenë mbrëmë i ftuar në emisionin “Porta a Porta” në Rai Uno me gazetarin Bruno Vespa. Rama foli për marrëdhëniet mes dy vendeve, duke thënë se ndryshe nga vitet ’90 kur shqiptarët çonin dëshpërim në Itali, tani ka një marrëdhënie ekonomike solide, që kalon 2,6 miliardë eurot në vit. “Italianët e parë nga ne, duken vetëm si shqiptarë të veshur me Versace”, tha Rama. Por Bruno…
Lajmet Media Politikë
Rama në “Porta a Porta”: Nuk është revoltuar populli, por politika
Kryeministri Edi Rama ka qenë mbrëmë i ftuar në emisionin “Porta a Porta” në Rai Uno me gazetarin Bruno Vespa. Rama foli për marrëdhëniet mes dy vendeve, duke thënë se ndryshe nga vitet ’90 kur shqiptarët çonin dëshpërim në Itali, tani ka një marrëdhënie ekonomike solide, që kalon 2,6 miliardë eurot në vit. “Italianët e parë nga ne, duken vetëm si shqiptarë të veshur me Versace”, tha Rama. Por Bruno…
Lajmet Media Politikë
Rama në “Porta a Porta”: Nuk është revoltuar populli, por politika
Kryeministri Edi Rama ka qenë mbrëmë i ftuar në emisionin “Porta a Porta” në Rai Uno me gazetarin Bruno Vespa. Rama foli për marrëdhëniet mes dy vendeve, duke thënë se ndryshe nga vitet ’90 kur shqiptarët çonin dëshpërim në Itali, tani ka një marrëdhënie ekonomike solide, që kalon 2,6 miliardë eurot në vit. “Italianët e parë nga ne, duken vetëm si shqiptarë të veshur me Versace”, tha Rama. Por Bruno…
Lajmet Media Politikë
Rama në “Porta a Porta”: Nuk është revoltuar populli, por politika
Kryeministri Edi Rama ka qenë mbrëmë i ftuar në emisionin “Porta a Porta” në Rai Uno me gazetarin Bruno Vespa. Rama foli për marrëdhëniet mes dy vendeve, duke thënë se ndryshe nga vitet ’90 kur shqiptarët çonin dëshpërim në Itali, tani ka një marrëdhënie ekonomike solide, që kalon 2,6 miliardë eurot në vit. “Italianët e parë nga ne, duken vetëm si shqiptarë të veshur me Versace”, tha Rama. Por Bruno…
Lajmet Media Politikë
Rama në “Porta a Porta”: Nuk është revoltuar populli, por politika
Kryeministri Edi Rama ka qenë mbrëmë i ftuar në emisionin “Porta a Porta” në Rai Uno me gazetarin Bruno Vespa. Rama foli për marrëdhëniet mes dy vendeve, duke thënë se ndryshe nga vitet ’90 kur shqiptarët çonin dëshpërim në Itali, tani ka një marrëdhënie ekonomike solide, që kalon 2,6 miliardë eurot në vit. “Italianët e parë nga ne, duken vetëm si shqiptarë të veshur me Versace”, tha Rama. Por Bruno…
Lajmet Media Politikë
“Histori nga Albanistani”, Corriere della Sera “nxin” faqet për Shqipërinë
Trafiqe dhe tregime nga “Albanistani”. Kështu titullohet artikulli i botuar sot në gazetën italiane “Corriere della Sera”, ku trajtohen lidhjet e Shqipërisë me drogën, nivelin e lartë të korrupsionit, pagat e ulëta të policëve dhe grupet kriminale shqiptare që veprojnë nga Europa deri në SHBA. Në artikullin e Andrea Galli-t, i cili është botuar edhe në faqen e parë të numrit të sotëm të gazetës, flitet për “narko-shtetin”, një term…
Lajmet Media Politikë
SHBA nga 1926 në 1936 hulumtime dhe investime në shëndetësinë shqiptare
Nga Dr. Fatjona Lubonja, Ed.D Duke ju referuar historisë së Shtetit Shqiptar (Arkiva e Shtetit, 1924), Shqipëria e viteve 1920 ishte një shtet i ri, pa përvojë në fushën studimore epidemologjike apo shëndetësore. Pavarësisht nga kjo situatë gjatë viteve 1926-1936 në Shqipëri ka pasur një iniciativë të rëndësishme nga USA, Fondacioni Rockefeller në fushën studimore, që mund të ketë qenë iniciativa më e madhe e bërë historikisht në Shqipëri e këtij…
Lajmet Media Politikë
Intervista/ Ministri Gjerman, ç’duhet të bëjë Shqipëria për negociatat
Ministri gjerman i shtetit, Michael Roth, në një intervistë për Deutche Welle, i është përgjigjur edhe pyetjes se çfarë duhet të bëjë Shqipëria, në mënyrë që ti jepet drita jeshille për hapjen e negociatave për antaërësimin në Bashkimin Evropian. Intervista Deutsche Welle: pret që në qershor (së bashku me Maqedoninë) të Shqipëria marrë dritën jeshile për fillimin e negociatave të anëtarësimit me BE-në. Sa realiste është kjo? Michael Roth: Një…
Lajmet Media Politikë
Intervista/ Ministri Gjerman, ç’duhet të bëjë Shqipëria për negociatat
Ministri gjerman i shtetit, Michael Roth, në një intervistë për Deutche Welle, i është përgjigjur edhe pyetjes se çfarë duhet të bëjë Shqipëria, në mënyrë që ti jepet drita jeshille për hapjen e negociatave për antaërësimin në Bashkimin Evropian. Intervista Deutsche Welle: pret që në qershor (së bashku me Maqedoninë) të Shqipëria marrë dritën jeshile për fillimin e negociatave të anëtarësimit me BE-në. Sa realiste është kjo? Michael Roth: Një…
Lajmet Media Politikë
Shqipëria paguan 486 euro në muaj për çdo të burgosur
Për të mbajtur një të burgosur, Shqipërisë i kushton 486 euro në muaj. Është kjo shifra e publikuar nga emisioni “Top Story”, të mërkurën e 6 shkurtit, ka trajtuar gjerësisht problematikat e burgjeve në Shqipëri. “Gjatë një korrespondence të Top Story me Drejtorinë e Burgjeve, ne mësuam se për të mbajtur një të burgosur, duhen rreth 486 euro në muaj. Kjo është një shifër tepër e lartë, e cila tejkalon…
Lajmet Media Politikë
 Video/Zbuloni pikat më të bukura të Shqipërisë, për t’u zbuluar në dimër
Nnë titullin “Shqipëria siç nuk e keni parë”, emisioni “Opinion” po sjell sot një panoramë dimri të Shqipërisë turistike. Mes eksperiencave të të ftuarve të panelit dhe historive të tyre personale, emisioni synon të sjellë një guidë virtuale të vendeve më të bukura në Shqipëri, që mund të vizitohen në dimër. Dëbora, atraksionet e natyrës dhe sportet e dimrit duket se janë një joshje veçanërisht për ata që duan aventurën.…
Lajmet Media Politikë
A kursejnë para shqiptarët?
Euro është një monedhë mjaft e preferuar e kursimtarëve shqiptarë. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë, që raportohen në monedhën përkatëse, bëjnë të ditur se depozitat në euro në fund të vitit 2018 arritën në 4 miliardë euro. Sipas “Monitor” shtimi i depozitave në euro në 2018-n ishte shumë më i lartë krahasuar me vitin e mëparshëm, kur ato u rritën me vetëm 68 milionë euro. Në vitin 2018 rritja…
Lajmet Media Politikë
Video/ Shqipëria në debatin Kosovë- Serbi
Mundësia e një marrëveshjeje territoriale mes Kosovës dhe Serbisë është kthyer tashmë në vëmendjen e një diskutimi mbarëbotëror, veçanërisht pas përfshirjes së hapur te Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Në një debat që vazhdon të mbetet i hapur, duket se e pozicionuar është edhe Shqipëria. Pikërisht ky ka qenë argument që është diskutuar mbrëmjen e 4 Shkurtit në studion e emisionit “Opinion”, në një panel me njohës të mirë të…
Lajmet Media Politikë
Raporti i Freedom House/ Demokracia, Shqipëria vend “pjesërisht i lirë”
Shqipëria vazhdon të jetë një vend me një demokraci pjesërisht të lirë. Ky është konstatimi që nxjerr raporti i fundit i Freedom House, ku vendi ynë renditet së bashku me vende të rajonit si Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Serbia dhe Bosnjë Hercegovina por edhe si Pakistani, Ukraina, Kirgistani etj. Sipas raportit, nga 195 vende të marra në konsideratë, 86 janë të lirë, 59 pjesërisht të lira dhe 50 jo…