Studimirilindjaere.press

Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
Habit studimi, fytyra juaj tregon menjëherë nëse jeni i pasur apo i varfër
A mendoni se mund të dallojmë  nëse një person është i pasur apo i varfër thjesht duke e parë? Mesa duket mundemi! “Journal of Personality and Social Psychology” ka publikuar një artikull i cili tregon se dallimet në mirëqënien reflektohen në fytyrat e njerëzve. Profesori  Nicholas O. Rule dhe Thora Bojrnsdottir nga universiteti i Torontos kryen një studim në ambjentet e fakultetit. Ata iu treguan studentëve qindra fotografi, dhe 68% e tyre ishin…
Lajmet Media Politikë
VIDEO OPINION/ Studimi: Shqiptarët, seksi dhe martesa!
Të martën në mbrëmje (29 Janar 2019) në studion e ‘Opinion’ u fol rreth studimit më të fundit publikuar nga INSTAT, ku rezultoi se 24% e shqiptarëve të rritur janë të virgjër. Të ftuar ishin: Enxhi Nasufi – KëngëtareAkil Pano – PastorBlendi Salaj – GazetarZhaklina Lekatari – GazetareJeri Lalaj – GazetareAnxhela Peza – GazetareMustafa Nano – GazetarAlion Caci – Skenarist Ndiqni në videon më poshtë emisionin e plotë Opinion: G/Z
Lajmet Media Politikë
A duhet të flenë prindërit me fëmijët? Ja çfarë zbulon studimi
Një studim  i botuar në “Journal of Affective Disorders” paralajmëron prindërit ta mendojnë mirë përpara se të marrin fëmijët në shtratin e tyre, pasi një gjë e tillë konsiderohet si një veprim që shkakton nervozizëm dhe ankth tek fëmija. Shumë prej jush mund të thonë që me fëmijët ndodh krejt e kundërta kur ata flenë me prindërit, pra ata qetësohen dhe ndihen të sigurtë, por shkencëtarët kanë shifra që hedhin poshtë…
Lajmet Media Politikë
Studimi: Ja kur niveli i stresit shkon në zero
Në një studim të CNBC të publikuar në emisionin ‘Opinion’ ku tregoheshin paratë dhe varësia e lumturisë prej tyre, kanë dal disa të dhëna interesante. Stresi dhe ndjenjat negative sipas këtij studimi lidheshin fortë me ardhurat e një familje. Sipas studimit stresi bëhej zero nëse një familje arrinte të siguronte mbi 200 mijë dollarë të ardhura në vit. Ndërsa nëse një familje arrin mbi 75 mijë dollarë në vit stresi…
Lajmet Media Politikë
Studimi: Ja kur niveli i stresit shkon në zero
Në një studim të CNBC të publikuar në emisionin ‘Opinion’ ku tregoheshin paratë dhe varësia e lumturisë prej tyre, kanë dal disa të dhëna interesante. Stresi dhe ndjenjat negative sipas këtij studimi lidheshin fortë me ardhurat e një familje. Sipas studimit stresi bëhej zero nëse një familje arrinte të siguronte mbi 200 mijë dollarë të ardhura në vit. Ndërsa nëse një familje arrin mbi 75 mijë dollarë në vit stresi…
Lajmet Media Politikë
Flini edhe pasi ka rënë alarmi, ja çfarë tregon kjo sipas studimit
Zilja e zgjimit bie, një krah ngrihet dhe gishti mbi butonin e saj për ta fikur, të kthehesh nga ana tjetër, është diçka që ndodh për shumë vetë dhe përgjithësisht ndiqet nga shumë telashe prej vonesës. E megjithatë, një studim i ri mund të jetë në anën e gjumashëve. Duket në fakt se të vazhdosh të flesh, është shenjë e inteligjencës, kreativitetit dhe çon në shtim të lumturisë. “The Independent”…
Lajmet Media Politikë
Studimi: Fëmijët e lindur në këto muaj, shumë gjasa të jenë të suksesshëm
Të kesh ditëlindjen në janar ose shkurt nuk është domosdoshmërisht koha ideale pasi moti ka tendencë të jetë i ftohtë dhe i zymtë. Por sipas një studimi, njerëzit e lindur në janar ose shkurt kanë më shumë gjasa të bëhen të pasur dhe të famshëm. Gazeta e Shkencave Sociale zbuloi se një pjesë e madhe e yjeve të Hollivudit kanë lindur ndërmjet 20 janarit dhe 18 shkurtit. Hulumtuesit u përzgjodhën…
Lajmet Media Politikë
Studimi/Personat e vetmuar vdesin më shpejt
Sipas një rishikimi të ri të 218 studimeve që kanë parë efektet e vetmisë dhe izolimit social, ata që s’kanë lidhje shoqërore, kanë 50 për qind më shumë gjasa të vdesin para kohe sesa ata me lidhje të mira shoqërore. Shëndeti i ekzagjeruar, apo i njohur si obeziteti, rrit rrezikun e vdekjes së një personi me vetëm 30 %. Si rezultat i këtyre gjetjeve, ekspertët po paralajmërojnë se vetmia duhet…