Unë shkruajrilindjaere.press

Lajmet Media Politikë
Politikani psikopat
Mustafa Nano-Ne të gjithë i kemi mbushur mendjen vetes se me të mbushur 18 vjeç, bëhemi automatikisht të rritur, dhe harrojmë se në këtë mes kemi të bëjmë me një konvencion. Me fjalë të tjera, nuk është se domosdoshmërisht në këtë moshë bëhemi të rritur. Thjesht kemi rënë dakord të quhemi të rritur. Kemi rënë dakord, sepse na duhet të përcaktojmë një moshë kur bëhemi burra/gra, në mënyrë që të…
Lajmet Media Politikë
Kur parashikonte Cvajgu, edhe pse s’kishte parë gjithçka
“Në kohë katastrofash, brezat e mëparshëm mund të iknin larg e të strukeshin sërish në vetmi, ndërsa ne jemi të detyruar të dimë e të ndiejmë brenda orës, madje brenda sekondës, çdo gjë të keqe që ndodh në planetin tonë.” Nga Erjon Uka/ Stefan Cvajg nuk ishte vetëm një tregimtar unik, i frymëzuar sidomos nga teoritë psikoanalitike të Frojdit. As thjesht një biograf i mprehtë, që jetën e Dostojevskit, të…
Lajmet Media Politikë
Terrori nuk bën dallim
Nga Ines Pohl/ Objekt i terrorit në Christchurch ishin njerëz që faleshin në një institucion fetar. Në ndërtesa fetare, njerëzit e ndjejnë veten të sigurtë, ata jepen pas mendimeve, janë të shkujdesur, janë të lëndueshëm. Është shumë e lehtë t’i bësh viktima. Por, si i thonë një fjale: para Zotit janë të gjithë njësoj. Kjo vlen edhe në raste të vështira ose ngjarjesh të tmerrshme. Në të dy këto rate…
Lajmet Media Politikë
Të forcojmë së bashku mbrojtjen europiane
Si e duam ne të jetë bota që jetojmë në vitin 2040? Shtetet europiane ndodhen sot në udhëkryq: Nëse nuk arrijmë të organizohemi si kolektiv dhe të dalim me një strategji të përbashkët mbrojtjeje në skenën ndërkombëtare, atëherë do të kthehemi nesër në top loje të të tjerëve. Dhe top loje për ato shtete, që kanë kurs agresiv në politikën e jashtme, në krijimin e epërsisë së tyre. Tre muaj…
Lajmet Media Politikë
Të forcojmë së bashku mbrojtjen europiane
Si e duam ne të jetë bota që jetojmë në vitin 2040? Shtetet europiane ndodhen sot në udhëkryq: Nëse nuk arrijmë të organizohemi si kolektiv dhe të dalim me një strategji të përbashkët mbrojtjeje në skenën ndërkombëtare, atëherë do të kthehemi nesër në top loje të të tjerëve. Dhe top loje për ato shtete, që kanë kurs agresiv në politikën e jashtme, në krijimin e epërsisë së tyre. Tre muaj…
Lajmet Media Politikë
Të forcojmë së bashku mbrojtjen europiane
Si e duam ne të jetë bota që jetojmë në vitin 2040? Shtetet europiane ndodhen sot në udhëkryq: Nëse nuk arrijmë të organizohemi si kolektiv dhe të dalim me një strategji të përbashkët mbrojtjeje në skenën ndërkombëtare, atëherë do të kthehemi nesër në top loje të të tjerëve. Dhe top loje për ato shtete, që kanë kurs agresiv në politikën e jashtme, në krijimin e epërsisë së tyre. Tre muaj…
Lajmet Media Politikë
Të forcojmë së bashku mbrojtjen europiane
Si e duam ne të jetë bota që jetojmë në vitin 2040? Shtetet europiane ndodhen sot në udhëkryq: Nëse nuk arrijmë të organizohemi si kolektiv dhe të dalim me një strategji të përbashkët mbrojtjeje në skenën ndërkombëtare, atëherë do të kthehemi nesër në top loje të të tjerëve. Dhe top loje për ato shtete, që kanë kurs agresiv në politikën e jashtme, në krijimin e epërsisë së tyre. Tre muaj…
Lajmet Media Politikë
Të forcojmë së bashku mbrojtjen europiane
Si e duam ne të jetë bota që jetojmë në vitin 2040? Shtetet europiane ndodhen sot në udhëkryq: Nëse nuk arrijmë të organizohemi si kolektiv dhe të dalim me një strategji të përbashkët mbrojtjeje në skenën ndërkombëtare, atëherë do të kthehemi nesër në top loje të të tjerëve. Dhe top loje për ato shtete, që kanë kurs agresiv në politikën e jashtme, në krijimin e epërsisë së tyre. Tre muaj…
Lajmet Media Politikë
Të forcojmë së bashku mbrojtjen europiane
Si e duam ne të jetë bota që jetojmë në vitin 2040? Shtetet europiane ndodhen sot në udhëkryq: Nëse nuk arrijmë të organizohemi si kolektiv dhe të dalim me një strategji të përbashkët mbrojtjeje në skenën ndërkombëtare, atëherë do të kthehemi nesër në top loje të të tjerëve. Dhe top loje për ato shtete, që kanë kurs agresiv në politikën e jashtme, në krijimin e epërsisë së tyre. Tre muaj…
Lajmet Media Politikë
Të forcojmë së bashku mbrojtjen europiane
Si e duam ne të jetë bota që jetojmë në vitin 2040? Shtetet europiane ndodhen sot në udhëkryq: Nëse nuk arrijmë të organizohemi si kolektiv dhe të dalim me një strategji të përbashkët mbrojtjeje në skenën ndërkombëtare, atëherë do të kthehemi nesër në top loje të të tjerëve. Dhe top loje për ato shtete, që kanë kurs agresiv në politikën e jashtme, në krijimin e epërsisë së tyre. Tre muaj…
Lajmet Media Politikë
Të forcojmë së bashku mbrojtjen europiane
Si e duam ne të jetë bota që jetojmë në vitin 2040? Shtetet europiane ndodhen sot në udhëkryq: Nëse nuk arrijmë të organizohemi si kolektiv dhe të dalim me një strategji të përbashkët mbrojtjeje në skenën ndërkombëtare, atëherë do të kthehemi nesër në top loje të të tjerëve. Dhe top loje për ato shtete, që kanë kurs agresiv në politikën e jashtme, në krijimin e epërsisë së tyre. Tre muaj…
Lajmet Media Politikë
Të forcojmë së bashku mbrojtjen europiane
Si e duam ne të jetë bota që jetojmë në vitin 2040? Shtetet europiane ndodhen sot në udhëkryq: Nëse nuk arrijmë të organizohemi si kolektiv dhe të dalim me një strategji të përbashkët mbrojtjeje në skenën ndërkombëtare, atëherë do të kthehemi nesër në top loje të të tjerëve. Dhe top loje për ato shtete, që kanë kurs agresiv në politikën e jashtme, në krijimin e epërsisë së tyre. Tre muaj…
Lajmet Media Politikë
Të forcojmë së bashku mbrojtjen europiane
Si e duam ne të jetë bota që jetojmë në vitin 2040? Shtetet europiane ndodhen sot në udhëkryq: Nëse nuk arrijmë të organizohemi si kolektiv dhe të dalim me një strategji të përbashkët mbrojtjeje në skenën ndërkombëtare, atëherë do të kthehemi nesër në top loje të të tjerëve. Dhe top loje për ato shtete, që kanë kurs agresiv në politikën e jashtme, në krijimin e epërsisë së tyre. Tre muaj…
Lajmet Media Politikë
Të forcojmë së bashku mbrojtjen europiane
Si e duam ne të jetë bota që jetojmë në vitin 2040? Shtetet europiane ndodhen sot në udhëkryq: Nëse nuk arrijmë të organizohemi si kolektiv dhe të dalim me një strategji të përbashkët mbrojtjeje në skenën ndërkombëtare, atëherë do të kthehemi nesër në top loje të të tjerëve. Dhe top loje për ato shtete, që kanë kurs agresiv në politikën e jashtme, në krijimin e epërsisë së tyre. Tre muaj…
Lajmet Media Politikë
Panajot Pano është historia, ndaj nuk mund të harrohet
Nga Përparim Kabo/ Sot Panajot Pano do të mbushte 80 vjeç…Mjafton vetëm emri i tij që i madh dhe i vogël, bashkëkohës dhe më të rinj, njerëz të futbollit dhe jo vetëm, sportistë, specialistë të medias, trajnerë, gjyqtarë, mjekë sportiv, spordashës në të gjithë vendin dhe jashtë tij, kudo ku jetojnë sot anë e mbanë botës; të thonë oh i madhi Panajot Pano. Djaloshi që e nisi udhën e sportit si…
Lajmet Media Politikë
Panajot Pano është historia, ndaj nuk mund të harrohet
Nga Përparim Kabo/ Sot Panajot Pano do të mbushte 80 vjeç…Mjafton vetëm emri i tij që i madh dhe i vogël, bashkëkohës dhe më të rinj, njerëz të futbollit dhe jo vetëm, sportistë, specialistë të medias, trajnerë, gjyqtarë, mjekë sportiv, spordashës në të gjithë vendin dhe jashtë tij, kudo ku jetojnë sot anë e mbanë botës; të thonë oh i madhi Panajot Pano. Djaloshi që e nisi udhën e sportit si…
Lajmet Media Politikë
Panajot Pano është historia, ndaj nuk mund të harrohet
Nga Përparim Kabo/ Sot Panajot Pano do të mbushte 80 vjeç…Mjafton vetëm emri i tij që i madh dhe i vogël, bashkëkohës dhe më të rinj, njerëz të futbollit dhe jo vetëm, sportistë, specialistë të medias, trajnerë, gjyqtarë, mjekë sportiv, spordashës në të gjithë vendin dhe jashtë tij, kudo ku jetojnë sot anë e mbanë botës; të thonë oh i madhi Panajot Pano. Djaloshi që e nisi udhën e sportit si…
Lajmet Media Politikë
Panajot Pano është historia, ndaj nuk mund të harrohet
Nga Përparim Kabo/ Sot Panajot Pano do të mbushte 80 vjeç…Mjafton vetëm emri i tij që i madh dhe i vogël, bashkëkohës dhe më të rinj, njerëz të futbollit dhe jo vetëm, sportistë, specialistë të medias, trajnerë, gjyqtarë, mjekë sportiv, spordashës në të gjithë vendin dhe jashtë tij, kudo ku jetojnë sot anë e mbanë botës; të thonë oh i madhi Panajot Pano. Djaloshi që e nisi udhën e sportit si…
Lajmet Media Politikë
Panajot Pano është historia, ndaj nuk mund të harrohet
Nga Përparim Kabo/ Sot Panajot Pano do të mbushte 80 vjeç…Mjafton vetëm emri i tij që i madh dhe i vogël, bashkëkohës dhe më të rinj, njerëz të futbollit dhe jo vetëm, sportistë, specialistë të medias, trajnerë, gjyqtarë, mjekë sportiv, spordashës në të gjithë vendin dhe jashtë tij, kudo ku jetojnë sot anë e mbanë botës; të thonë oh i madhi Panajot Pano. Djaloshi që e nisi udhën e sportit si…
Lajmet Media Politikë
Macron do ta shpëtojë Europën
Bernd Riegert-Presidenti francez Emmanuel Macron ndjek një strategji të rafinuar komunikimi: Me publikimin njëkohësisht të thirrjes së tij për ripërtëritjen e Europës në 28 gazeta të përditshme, ai përcakton për dy tri ditë debatin mbi politikën europiane. Vizionet e Macronit komentohen anë e mbanë – të paktën në radhët e europianëve, që lexojnë gazetat. Megjithatë është me pikëpyetje, nëse ai me këtë arrin të tërheqë edhe qytetarët “e revoltuar”, të…